DJ ALEKSIJ predstavlja HOUSE SPECTRUM 1



26.04.2002


Eden najboljših slovenskih DJ-ev, »film buff« in bivši rocker, DJ ALEKSIJ (Škrinjar) je na svoj prvi mix CD uvrstil štirinajst visoko-kvalitetnih klubskih komadov, ki jih druži nalezljiv house ritem in inovativna produkcija. Tekoč in logično stopnjevan miks sem in tja »začini« kak soul vokal ali samo vokalni vzorec. Aleksij je v svoj »DJ-trip« združil dela različnih (angleških in evropskih) producentov in izvajalccev, ki jih pozna in ceni vsak dober klubski DJ. Naj jih naštejemo le nekaj: razvpiti škotski duo SILICONE SOUL (avtorji dveh remiksov), BBT s hitom »God's Child«, MIGUEL MIGS s »Friend of the Blues«, G-CLUB z »Guitarra G« in kajpak VALENTINO KANZYANI, zvezda slovenske in vse bolj tudi svetovne (tech-)house scene, z uspešnico »Leliwa«, ki ji napovedujejo ogromen uspeh... Kakorkoli že, gre za štirinajst biserov najsodobnejše underground klubske produkcije, ki samo čakajo, da jih odkrijejo multinacionalke in jih z močno kampanijo potisnejo na pop lestvice.

Na CD-ju »House Spectrum 1« je prvič izdan tudi rezultat Aleksijevega lastnega ustvarjanja – komad »GET SOME«, ki bo kmalu izšel tudi kot samostojen single z različnimi remiksi. Za bližnjo prihodnost Aleksij napoveduje radikalen porast avtorske produkcije.

O samem miksanju ne gre izgubljati besed: Aleksij se je svoje »obrti« naučil zelo dobro; s tehniko nima niti najmanjših težav. Je pa CD »DJ Aleksij presents HOUSE SPECTRUM« posnet v živo na analognih gramofonih, kar pomeni, da poslušalec lahko tu in tam »uživa« v avtentičnem prasketanju, ki ga povzroča igla na vinilni plošči…

Z mix CD-jem »DJ ALEKSIJ presents HOUSE SPECTRUM« je na slovenskem trgu zavel svež veter, saj bodo potrošniki končno lahko kupili (legalen) miks-CD enega najboljših domačih DJ-ev, ki ga odlikuje izjemen občutek za »dramaturgijo« nastopa, in ki si je v letih delovanja »na terenu« pridobil množico privržencev. Plošča bo istočasno izšla tudi na Hrvaškem in na Češkem, čez kak mesec pa tudi drugje po svetu.

ALEKSIJ – DJ biografija:

Oktober 1996 kupi prve plošče, gramofone in mikser
September 1997 postane resident v klubu Cream (N.Gorica) na večerih »Magic Mushroom«
Januar 1998 prvi nastop v AG
September 1998 – Marec 1999 rezident DJ v AG
Oktober 1998 ustanovi »House Spectrum«, lastno blagovno znamko, pod katero organizira partije
Marec 1999 začne sodelovati s Taotech
April 2001 starta večere »PURE« ob sredah v klubu Sub Sub, Ljubljana
Marec 2002 prične z rednimi mesečnimi nastopi na večerih »Futurescope« v OTV domu, Zagreb


V zadnjih treh, štirih letih v Sloveniji, pa tudi na Hrvaškem skoraj ni bilo poštenega partija, na katerim Aleksij ne bi vrtel. V eni petkovi ali sobotni noči zna Aleksij skočiti iz (rodne) Nove Gorice v Opatijo, pa kam na Štajersko in proti jutru še v Ljubljano … ali pa iz Bleda v Velenje, potem pa v Zagreb. Čisto v maniri »On the Road«, ni kaj…

DJ Aleksij - all time TOP 5

BJORK – Debut
COUNTING CROWS – Augist and Everything After
ORIGINAL SOUNDTRACK – Temple of the Dog
MASSIVE ATTACK – Blue Lines
ORIGINAL SOUNDTRACK – Maggie's Dream