S*CORE snow & music festival

Pauk, Zagreb, Hrvaška




Za označevanje pri dogodkih je potrebno biti prijavljen!


Projekt pod nazivom S*CORE, dvodnevni festival sporta i glazbe, nastao je suradnjom dvaju zagrebackih udruga- D’N’A (Diskonnection) i confusion- prepoznavanjem zajednickih ideja i ciljeva te željom za implementacijom nekih za grad Zagreb novih kulturno-zabavnih i sportskih programa koji ce privuci mlade razlicitih interesnih sfera iz više država. Ovakvom manifestacijom želimo dati svoj doprinos razvoju grada u smjeru pracenja svjetskih trendova, a interakcijom ekstremnih sportova i glazbe prenijeti dio globalne urbane kulture u našu zemlju te naš grad izgraditi u jedno od kulturnih, ali i turistickih europskih središta. Festival ce se odvijati 20. i 21. sijecnja na dvije zagrebacke lokacije: Pauk SKUC i padina Cmrok, na kojoj ce se drugog dana festivala održati internacionalni snowboard bestrick session.

confusion pres.
20. sijecanj/petak/dvorana Pauk u SKUC-u

Audio:
Bauchklang (AT)
Short-e (UK)
Diyala (HR)
Radikal dub kolektiv/soundsystem (HR)
Dubway (HR)
cfsn residents: Phillipe, Feelipa, Funk Guru (HR)
VJ Onoxo/Liik



Biografije:

Bauchklang, šesteroclani vokalni (beatbox) sastav iz susjedne Austrije, svojim nadasve jedinstvenim izricajem otvara jedno sasvim novo podrucje za glazbenu definiciju i kritiku, brišuci granice izmedu utvrdenih glazbenih žanrova, bilo popularne ili alternativne glazbe. Stvarajuci glazbu iskljucivo svojim glasnicama: oblikovanjem zvuka usnicama, jezikom, grlom, stimuliranih tijelom, bez korištenja ikakvih instrumenata ili elektronickih pomagala, Bauchklang dokazuju da je ljudski glas jedan od najsvestranijih instrumenata koji postoje.
Svoje dinamicne nastupe šestorka izvodi u glazbenim stilovima kao što su ragga, drum'n'bass, hip hop… nastojeci uvijek svojim tekstovima podici politicku i socijalnu svijest ljudi. Šireci energiju koja jednostavno ostavlja bez daha, Bauchklang pruža doživljaj koji više ne ovisi o necijem glazbenom ukusu, dobi, mentalitetu ili osobnom stilu. Tomu svjedoci oduševljenje koje ostavljaju kod publike širom svijeta, te brojni
pozivi na sve važnije festivale: Sunsplash, Sziget, Romaeuropa, Transmusicales, Roskilde Festival, Montreal jazz festival (gdje su, zbog ekstaticnosti publike izazvane njihovom pojavom, umjesto jednu vecer nastupali cijeli tjedan trajanja festivala)... Vokal u njihovoj izvedbi nije samo najbolji instrument, vec mocniji i precizniji od bilo koje mašine. Upravo zato za Bauchklang i kažu da su kao sampleri od krvi i mesa, jer svojim umijecem mogu proizvesti bilo koji zvuk za koji se teško može povjerovati da dolazi od covjeka.
Prvijenac 'Jamzero' izdali su 2001. za ecco.chamber izdavacku kucu, a EP-em koji je za Klein records izdan u kolovozu 2005. ujedno su i najavili svoj sljedeci album. U sklopu turneje povodom njegova izlaska 27. sijecnja, album 'Many People' ovom ce prilikom predstaviti i publici u dvorani Pauk u SKUC.

Kao glavna zvijezda za gramofonima ce nastupiti Short-e, dvadesetsedmogodišnja Britanka pravim imenom Emma Holmes, koja svjetsku karijeru gradi od 2000. godine kombinirajuci turntableism vještinom stilove kao što su hip hop, soul, funk, afrobeat... ne ogranicavajuci se zatvaranjem u pojedine glazbene žanrove. Glede njene umješnosti dovoljno je spomenuti ucestvovanje na Red Bull Music Academy u Rimu 2004. godine gdje je kao studentica napravila prve producentske korake, te nastupila u klubu Metaverso. Trenutno je vrlo zaposlena radeci na svojim buducim izdanjima, a suraduje s umjetnicima iz Velike Britanije, New Yorka i Washingtona. Short-e takoder privatno poducava DJ-ing, radi za Pedestrian organizaciju kao scratch DJ tutor, a sudjelovala je i kao asistentica na Scratch Academy u New York-u. U 2005. nastupila je u par njuroških klubova, pridružila se Pina Lou sastavu kao scratch DJ, nastupala je uz Jon Kennedy-a i Sir Benz OBE-a, uz Trudi Mossiamo, soul vokalisticu koja suraduje s Krust-om (Full Cycle recordings), te je u kolovozu nastupila kao glavna zvijezda na renomiranom Ashton court festival-u u Bristolu. Trenutno je rezident u par bristolskih klubova, a nastupa vecinom po Velikoj Britaniji i Americi.

RDK soundsystem sastoji se od pet clanova samog Radikal dub kolektiva, u nešto izmijenjenim ulogama koje igraju: vokal/melodika, udaraljke, fx operejta i dub miks tehnicar. Radikal Dub Kolektiv djeluje od 2002. a soundsystem je nastao zbog ljubavi pojedinih clanova prema tzv. modernom (elektronskom) dub-u i želje da iskušaju i druge nacine izražavanja kroz glazbu. Za razliku od uobicajenog koncepta soundsystema, RDK soundsystem u svojim nastupima predstavlja autorski materijal. Tehnicki dio tima zadužen je za muzicke podloge koje se izvode u live act, tj. ''live dub mix'' varijanti, što znaci da sva muzika, zajedno sa efektima, nastaje uživo na stage-u.
Osim clanova benda, RDK soundsystemu se u jednom trenutku kao MC pridružuje i Sale, inace poznatiji kao MC Popay.
Materijal RDK soundsystema bi u skorije vrijeme trebao dobiti i svoje prvo izdanje. Ono što slijedi je završni miks, kao i ugošcavanje još muzicara, vokala...

Diyala, varaždinska hip-hop vokalistica, definitivno je jedna od
najvecih nada hrvatske urbane glazbene scene. Dosad je tek par puta
nastupila u Zagrebu i svaki put svojim neusporedivim talentom, vokalnom nadgradnjom
autorskih hip hop podloga, te nevjerojatno energicnim scenskim nastupom, zadivila publiku. Njezine vokalne mogucnosti zapazio je i Edo Maajka, s kojim je suradivala na njegovom posljednjem albumu No Sikiriki, a takoder, Diyala je poznata po
suradnji s dvojcem Eddy meets Yannah. Trenutno radi na svojem prvom
izdanju.

DJ Dubway proglašen je za "Best Dubstep Souljah" na dubstep.forumsplace.com Dubstep Awards 2005. Iako je najviše koncentriran na dubstep, u njegovim setovima može se cuti i dub, reggae, dancehall, grime, breakstep, ali i hip hop, broken, electro, pa cak i techno.




Straightaway - melodic punk rock bend dolazi iz Pariza. Francuska je bila zemlja njihovih prvih koncerta, a danas njihove turneje obuhvacaju skoro sve europske države. Sviranom melodijom uz brze punk ritmove Straightaway stvara show koji se rijetko može doživjeti. www.str8away.com

Leutmagnetik – zovu ih "Instrumentalni elektro carevi". Splitska grupa vratila se nakon dvije godine i totalno zaokrenula pricu. Ovaj odlican alter elektro-pop sastav iznad svega se potvrdio naklonošcu najraznovrsnije publike. Iza sebe imaju dva vrlo hvaljena albuma, a njihov veliki uspjeh potvrdila je i nominacija u kategoriji "Best Act - MTV Adria" u 2005. www.leutmagnetik.net

Leaf-fat – slovenski punk rock bend ponovno dolazi u hrvatsku, ali prvi puta u Zagreb! Od 2002. do danas odsvirali su pedesetak koncerata, te izdali album "Underworld kingdom", te snimili spot koji iza sebe ostavlja vrlo pozitivne kritike. www.leaf-fat.com

Dead by Mistake – varaždinski posthardcore/emo bend cini pet mladica koji vec godinu dana svojim nastupima ostavljaju gustu prašinu iza sebe. U lipnju 2005. snimili su prvi demo cd, a nedugo zatim i TV spot za pjesmu "We'll Meet In A Fable Of Our Past Lives". Njihov najveci ponos je promocija tog spota na MTV-adria. Provjerite zašto govore da je ovaj bend došao sa "zapada"! www.deadbymistake.com

SHIVA – mladi hardcore band iz zagreba, uz autorske stvari takoder sviraju obrade poznatih HC bendova naše mladosti poput Rage against the machine, Pantera i dr.

DJ Venom – Davor Vrdoljak iz Osijeka, od '97. razvija svoj stil koji danas zove drumm&bass, hip hop, turntableism. Na Heineken Thirst natjecanju, globalnom traganju za mladim i talentiranim DJ-evima, koje se održalo u 2005. u Hrvatskoj, DJ Venom osvojio je prvu nagradu!






S*CORE, prvi hrvatski snowboarding & music festival u organizaciji Diskonnection i confusion ekipe, u suradnji s Warehouse shopom, ugostit ce u petak 20. sijecnja u dvorani Pauk/SKUC Bauchklang iz Austrije, jedinstveni šesteroclani beatbox sastav koji svoje dinamicne nastupe, korištenjem iskljucivo svojih glasnica, izvodi u glazbenim stilovima kao što su ragga, drum'n'bass, hip hop… a do sada su se pojavili na svim važnijim festivalima: Sunsplash, Sziget, Montreal jazz festival, Romaeuropa, Transmusicales, Roskilde Festival… Prvijenac 'Jamzero' izdali su 2001. za ecco.chamber izdavacku kucu, a u sklopu turneje povodom njegova izlaska 27. sijecnja drugi album 'Many People' ovom ce prilikom predstaviti i publici u dvorani Pauk u SKUC-u.
Kao glavna zvijezda za gramofonima ce nastupiti Short-e, dvadesetsedmogodišnja Emma Holmes (UK), koja svjetsku karijeru gradi od 2000. godine kombinirajuci turntableism vještinom stilove hip hop, soul, funk, afrobeat… 2004. pohadala je Red Bull Music Academy u Rimu, gdje je kao studentica napravila i prve producentske korake. Trenutno je rezident u par bristolskih klubova, nastupa s Pina Lou sastavom kao scratch DJ, radi za Pedestrian organizaciju kao scratch DJ tutor, a sudjelovala je kao asistentica i na Scratch Academy u New York-u.
Atmosferu prije nastupa glavnih gostiju ugodit ce perspektivni splitski DJ Dubway, proglašen za "Best Dubstep Souljah" na dubstep.forumsplace.com- Dubstep Awards 2005, internacionalno poznati Radikal Dub Kolektiv soundsystem koji u svojim nastupima predstavlja autorski materijal stvarajuci glazbu uživo na pozornici te neusporediva varaždinska Diyala koja ce ponovno zadiviti publiku vokalnom nadgradnjom autorskih hip hop podloga. Za video program pobrinut ce se Onoxo, a vecer ce svojim nastupom zatvoriti confusion rezidenti.
U subotu, 21. sijecnja, od 16-19 sati na Cmroku ce se održati snowboard bestrick session, s nagradnim fondom od 15.000 kn. U popratnom glazbenom programu nastupit ce DJ Jury, DJ MoMo i DJ Venom, turntableist iz Osijeka, pobjednik Heineken Thirst natjecanja u 2005. Posjetitelji ce moci uživati i u graffiti element jam-u, kao i u osvajanju raznih nagrada Warehouse shopa, a samo za ovu priliku ce ih autobus s Kaptola besplatno voziti na Cmrok.
Od 21 sati na malom flooru u dvorani Pauk/SKUC krece bmx flat natjecanje s dvadesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Madarske i Austrije, uz DJ support. Takoder, posjetitelji ce ovdje tijekom cijele veceri moci isprobati Skate mini ramp. U koncertnom programu koji ce na velikom flooru zapoceti u 22 sata kao glavni gosti nastupit ce Straightaway, melodic punk rock bend iz Pariza, cije turneje danas obuhvacaju gotovo sve europske države. "Instrumentalni elektro carevi", Leutmagnetik, bit ce glavni domaci gosti druge veceri festivala, splitska grupa s dva vrlo hvaljena albuma iza sebe ciji je uspjeh svakako potvrdila i nominacija u kategoriji "Best Act - MTV Adria" u 2005. Od inozemnih izvodaca nastupit ce i Leaf-fat, slovenski punk rock bend ciji je prvijenac "Underworld kingdom" rezultirao vrlo dobrim kritikama, a koji ce ovom prilikom po prvi puta nastupiti u Zagrebu. Na festivalu ce se predstaviti i Dead by Mistake, varaždinski posthardcore/emo sastav koji je u lipnju 2005. snimio svoj prvi demo CD, a zatim i TV spot za pjesmu "We'll Meet In A Fable Of Our Past Lives" promoviran na MTV Adria te Shiva, mladi hardcore band iz zagreba koji uz autorske stvari takoder sviraju obrade poznatih HC bendova naše mladosti poput Rage against the machine, Pantera i dr. Kao DJ support nastupit ce i confusion rezidenti, a vecer ce dodatno obogatiti usporedan video program na nekoliko ekrana u režiji VJ LIIK-a i Mirze.




VIŠE O SAMOM CMROKU…

Vozaci snowboard bestrick session-a (Cmrok/16 sati) prijavljuju se do 15:30 na samom Cmroku. Polovica uspješnijih koji produ više elemenata i izvedu više trikova ulazi u iduci krug, a deset najboljih u nagradni fond od 15.000 kn. U finalni run ulaze tri vozaca koja ce se boriti za prvo mjesto, a pobjednik ce biti proglašen na drugom dijelu diskonnection-a u dvorani Pauk/SKUC u sklopu vecernjeg programa.
Prvih sto posjetitelja koji se prijave na Warehouse pultu na Cmroku ce osvojiti 30%popusta na kupovinu u Warehouse shopu, Radiceva 25, kroz sljedecih tjedan dana.
Oni najspretniji ce se moci uz sjajne snow trikove zabaviti i nagradnim igrama u kojima ce moci osvojiti razne 'goodiez' iz Warehouse shopa.
Samo za ovu priliku, autobus s Kaptola besplatno ce vas odvesti na Cmrok, a ako vas gripa nenadano prikuje za krevet cijeli show na Cmroku možete pratiti na www.online.hr/score. Show ce trajati do 19 sati, nakon cega se program nastavlja u dvorani Pauk/SKUC.