EXITOVA DANCE ARENA TREĆA NA SVIJETU



28.02.2013


Zagreb, 28. veljače 2013. – S ponosom obavještavamo javnost da je od strane renomiranih glazbenih medija, EXIT još jednom uvršten u red najboljih svjetskih glazbenih festivala.

 

Prestižni američki magazin Vibe izdvojio je EXIT i Dance Arenu kao jednu od 3 najbolje ljetne festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike i to rame uz rame s festivalima Amsterdam Dance Event i Tomorrowland. Zanimljiv je i način na koji je Vibe opisao Dance Arenu “unutar spektakularnih zidina Petrovaradinske tvrđave, odigravaju se najpopularniji tulumi na svijetu. EXITova Dance Arena je ostvarenje najluđih snova svih onih koji žive za dobru zabavu”. Također, i renomirani američki internet portal Beatport uvrstio je EXIT u 20 najboljih europskih festivala ove godine, navodeći da se očekuje da “EXIT 2013, sa dodatnim petim danom, bude najbolje festivalsko izdanje ikada”.

 

http://www.vibe.com/photo-gallery/vibes-top-20-international-edm-festivals/?page=19

 

http://news.beatport.com/blog/2013/02/20/the-20-most-anticipated-dance-music-festivals-of-2013/

 

Ovom prilikom, tek da zagrijemo atmosferu, najavljujemo prva imena izvođača za ovogodišnji program Dance Arene:

 

Dubfire, Seth Troxler

Pan-Pot, Matador live

Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia & Deniz Kurtel!

 

Poznati iransko-američki DJ/producent i dobitnik Grammy nagrade Dubfire se u velikom stilu vraća na Petrovaradinsku tvrđavu! Publika Dance arene se Dubfirea sjeća kada je nastupao kao Deep Dish i njegovog legendarnog back to back nastupa s DJ-em Richie Hawtinom, na 10. rođendanu EXIT festivala. Povratnik na Dance Arenu je i Seth Troxler, koji je imao izuzetan nastup na EXIT-u 2011. godine, a koji je u međuvremenu proglašen za najboljeg DJ-a na svijetu za 2012. od strane utjecajnog portala Resident Advisor.

Pan-Pot, berlinski dvojac, koji trenutno dominira techno scenom će oduševiti publiku Dance Arene svojim neobičnim zvukom. Zajedno s njihovom popularnošću, etiketa “Mobilee records” takođe bilježi veliki uspon, a ovaj fantastičan dvojac svojom muzikom topi publiku pred sobom. Dance Arena, kao prirodno stanište techna, ove godine ugostit će i jedno od trenutno najvećih imena ovog mžanra - Matador live. Njegov identitet za sada ostaje skriven, ali dovoljno je reći da je vlastiti stil razvio tijekom besanih noći početkom stoljeća, slušajući legendarne albume i kompilacije poput “World Service” koju je složio Dave Clarke i “Decks, EFX & 909” Richie

 

 

 

 

 

Hawtina. Matador kaže da mu se sviđa iskrivljeni, mračni, tripozni, teški techno, vožnja koja traje cijelu noć.

Ljubiteljima deep house zvuka predstavljamo Subb An b2b Adam Shelton, koji će nas držati budnim svojim atmosferskim zvukom koji prelazi u specifičan tehno. Kombinacija ova dva DJ-a biće neuobičajena i zagrijat će atmosferu EXIT-ove Dance Arene. Sa zadovoljstvom predstavljamo i grupu DJ-eva -  Apollonia, sastavljenu od tri veoma tražena imena iz Pariza: Shonky, Dan Ghenacia i Dyed Soundorom. Na ovogodišnjem EXITu će nastupiti u back2back2back spektakularnom izdanju. Dokaz da se ploče vraćaju u modu je upravo ovaj popularni trio koji tijekom cijelog ljeta nastupa u klubu DC10 na Ibici i koji će sjajnu atmosferu prenijeti i na publiku EXIT festivala.

Deniz Kurtel, DJ i producent koju krasi posebni stil i stav, još je jedan nesvakidašnji dodatak izvođačima koji će Dance Arenu pogurati prema R:Evoluciji i budućnosti plesne muzike. Deniz će se predstaviti vlastitim izdanjima i remiksima izdanim za Wolf + Lamb kao Crosstown Rebels, ali i širokom lepezom utjecaja koji su oblikovili njezin muzički izraz.

 

LINE UP SO FAR:

Atoms For Peace, DJ Fresh Live, Dubfire, Pan-Pot, Matador live, Friction & MC Linguistics, SKiSM, Subb An b2b Adam Shelton, Apollonia, Deniz Kurtel, The Prototypes, Inspector Dubplate, Brookes Brothers and Dub Phizix & MC Strategy + much more to come…