Serija UNITED DJs se vrača na trg s tretjim nadaljevanjem!



12.05.2005


Serija UNITED DJs se vrača na trg s tretjim nadaljevanjem, ki je najbolj 'internacionalno' do zdaj. Prvi del so zmiksali house mojstri EDDY THE FISH ter FRX in GRADE, Volume 2 pa velika techno upa VEZTAX in IVAN KOMLINOVIč. Zdaj lahko prisluhnete dvema svežima miksoma iz Nove Evrope Brez Meja: DJane LUCCA je najbolj vroče ime na češki techno sceni, JOEL MULL pa sodi med najvidnejša imena švedskega techna. Dvojni CD UNITED DJs Volume 3 vsebuje 2 miksa, sestavljena iz 40 skladb, ki so jih prispevali tako techno superzvezdniki, kot tudi mladi, talentirani producenti. Kajpak sta LUCCA in JOEL MULL vključila tudi svojo (še neizdano) avtorsko produkcijo.

DJ Lucca, doma iz Brna, je vzhajajoča zvezda v techno krogih Evrope. Kot večina DJ-ev je vrtenje po klubih kmalu pričela dopolnjevati s studijskim delom, z lastno produkcijo. Da je talentirana tudi na tem področju, so kmalu ugotovile založbe, kot so Playback, F1 Recordings, LTD, Funktion in druge, po pričakovanju pa je kmalu ustanovila tudi svoj 'label' – Acapulco. Z DJ-anjem je začela l.1999; češki oboževalci techna so jo takoj vzeli za svojo, a ji je domovina kmalu postala premajhna… Zdaj je rezidentka v frankfurtski klubski instituciji U60311 ter v klubu Fabric v Ostravi. Lucci zelo leži groovy italijanska šola techna – med njene najljubše producente sodijo Davide Squillace, Markantonio, Marco Carola, Umek, Rino Cerrone, Danilo Vigorito, Gaetano Parisio in Chris Cowie. Kadar ni kje na poti na naslednji party v kakšnem eksotičnem delu sveta, kuje sveže uspešnice za svojo založbico Acapulco. Preverite tudi www.lucca.cz.

Joel Mull je pomemben protagonist elektronske glasbene scene že od zgodnjih devetdesetih. Že leta 1993 je izdal svojo prvo vinilno ploščo (z Adamom Beyerjem). Po trinajstih letih DJ-anja v klubih in po festivalih širom sveta v glavnem dela v svojem studiu Globe v Stockholmu. Za seboj ima več kot sedemdeset (!) vinilnih izdaj na založbah, kot so Drumcode, Jericho, Primate, Prime Evil, Läsk, ELP, Tronic, če jih naštejemo le nekaj. S svojim pristopom k glasbi in zvokom je na glasbeni sceni pustil neizbrisen pečat. Leta 1997 je ustanovil lastno založbo Inside (www.insiderecords.net), v katere katalogu se je do danes nabralo šestnajst izdaj. Sodeluje z vrsto somišljenikov in je prispeval kup remiksov za producente, kot so Bryan Zentz, The Advent, Vince Watson, Adam Beyer, idr. Pri DJ-anju najraje uporablja mikser Allen & Heath XZONE:92, Finalscratch 2, ter tri Technics gramofone. Njegovi seti trajajo najmanj tri ure. Trenutno je zaposlen tudi z urejanjem radijske oddaje ‘Flipside’ na www.livesets.com (vsak drugi petek), kjer predstavlja DJ-e, producente in nove plošče. UNITED DJs Vol.3 je njegov drugi mix CD; prvi, ‘Gazometer Traxx Water’, je izšel l.2003.


1 DAVID ROISEUX Sontec (remix)
2 DIEGO Me Fragments (Robert Hood remix)
3 HEIKO LAUX For Boys and Girls
4 JOEL MULL Be
5 POLYVINYL Tomorrow World
6 DJ MISJAH Operator
7 PATRIK SKOOG Untitled
8 ADAM BEYER&HENRIK B Walk Out
9 HARDCELL Smulk
10 JOEL MULL Bump
11 HARDCELL&GRINDVIK Streetlife (Streetwise dub)
12 JOEL MULL Discotrip
13 BRYAN ZENTZ Equation Steppers
14 PATRIK SKOOG Desolation B1
15 HARDCELL & GRINDVIK Bumma (Exclusive!!)
16 GABRY FASANO Life Cycles
17 JAMES RUSKIN Solex
18 STERAC Completed
19 ADAM BEYER&HENRIK B The Conversation A
20 JAMES RUSKIN Part of the Process


1 FELIPE&NICOLAS BACHER Acaldo (Danilo Vigorito Remix)
2 PACO OSUNA Body League
3 POLYVINYL Sterophase
4 LUCCA Kenguru (Exclusive!!)
5 JOHAN CYBER Natural Funk (Carl Cox Mix)
6 THE ADVENT Disco Killa
7 DAVIDE SQUILLACE Goldrake
8 DJ PAULA&PHILIP BRAUNSTEIN Cocaine Mix
9 DANILO VIGORITO Bassdriven
10 DANILO VIGORITO Massive Storm A
11 HERTZ Linus (Ignition Technician Remix)
12 MARK BROOM V PERCY X Addicted Version 1
13 IGNITION TECHNICIAN Redemption
14 KILLER LOOPZ Loop Killer
15 VALENTINO KANZYANI Learning How To Do It
16 FELIPE&NICOLAS BACHER Rio Grande
17 MARKANTONIO Aria 102
18 LUCCA Freedom (Exclusive!!)
19 CHRIS COWIE Strapped
20 THIRD NATION First Reason